Предимства на бягащите пътеки

За амортизацията и другите предимства на бягащите пътеки

За нетренирани или със сериозно наднормено тегло омекотяването при бягането върху бягащите пътеки е от съществено значение за намаляване на риска от нараняване.

Амортисьорните системи са подредени по различен начин в коловозите от различни ценови категории. Те се различават по броя, дебелината и формата на еластомерите (гумени втулки), дебелината на палубата и наличието на допълнителни „помощници“: пяна от каучук, пружини, вложки за гел. Например, бягащата пътека UnixFit ST-350 има 6 плоски еластомера, докато Oxygen New Classic Aurum AC TFT има осем от тях: 4 професионални, 4 плоски силиконови + допълнително има възглавница от пяна в централната зона.

Предимства на бягащите пътеки. В комбинация с правилната техника и подходящи маратонки, нараняването на бягащата пътека става невъзможно. Концентрирате се върху процеса, бягате лесно и без никакъв дискомфорт.

  • Бягащите пътеки са ефективно средство за отслабване

Ставайки наравно с правилното хранене, режим на пиене и редовност, бягащата пътека не оставя шанс за наднормено тегло. И ако Ви е трудно да бягате, започнете да ходите по бягащата пътека. Бързото ходене по бягаща пътека също е полезно за Вашето здраве. И ефектът на изгаряне на мазнини може да се поддържа, като изберете правилния интензитет.

Можете да контролирате интензивността на тренировката си, като накланяте колана. Едно бързо ходене с наклон нагоре може да осигури същия товар като бягане. В града няма как да се случи подобно нещо.

Редувайте ходене и бягане, използвайте интервални тренировки. Някои бягащи пътеки имат програми за сърдечен ритъм, които отчитат сърдечния ритъм и регулират режима според пулса Ви.

Бягаща пътека – всички ползи не само за здравето и формата, но и за портфейла Ви.

Преценете колко струва средната цена на бягаща пътека с добър набор от функции и оборудване. А сега изчислете също колко ще Ви струва да бягате на открито навън през цялата година, изброявайки какво ще Ви е нужно за целта.