Интравенозни инфузии – кога имаме нужда от тях

Интравенозни инфузии – кога имаме нужда от тях

Въвеждането в капков режим помага бързо и значително да се облекчи състоянието на пациенти със силна болка в ставите и прешлените. Интравенозните инфузии са необходими за подпомагане функциите на органи / системи в следоперативния период, при тежки наранявания, при интоксикации и др. случаи.

В някои случаи, например, при заболявания на сърдечно-съдовата система, когато пациентът е на поддържащ апарат, при заболяване на бъбреците, на черния дроб, интравенозната инфузия се извършва като превантивна мярка, предотвратявайки обострянето на заболяването, развитието на усложнения, развитието на дегенеративни процеси.

Интравенозни инфузии – кога имаме нужда от тях

Интравенозното капене на разтвор помага да се възстанови нормалното функциониране на вътрешните органи и системи, да се намали или повиши налягането, да се нормализира съдържанието на холестерол, на хемоглобин.

В добра клиника можете да получите услугата капково вливане или вътревенозна инфузия на място в процедурната стая или като извикате медицинската сестра във Вашия дом.

Интравенозните инфузии се извършват от опитен медицински работник. По време на процедурата той ще използва стерилна система за еднократна употреба, при стриктно спазване на техническите и санитарни правила.

Интравенозната инфузия е вътревенозно инжектиране на лекарства в кръвта по венозен път.

Интравенозната инфузия се прилага за поддържане на водно-електролитен баланс, киселинно-алкален баланс, нормално кръвно налягане, доставяне на нужните на хранителни вещества и течности, за облекчаване състоянието при интоксикация.

Интравенозни инфузии – кога имаме нужда от тях

Това могат да бъдат процедури, с които на тялото се осигуряват нужното количество витамини, хранителни вещества, електролити, също и антиоксиданти. Всичко това, в зависимост от конкретните нужди на човек:

– След силно и продължително физическо натоварване организмът се нуждае от хидратиране.

– След прекаран тежък грип, когато човек се нуждае да възстанови силите си.

– При или след изживян силен стрес.

– Предлагат се процедури, с цел забавяне процесите на стареене.

Най-често интравенозна инфузия с вкарването на водно-солеви разтвори се прилага в случаи с неспиращо повръщане. При диария, при отказ на животни да приемат храна и вода сами.

Също така, в случай на шок, на ниско кръвно налягане. Интравенозното приложение на лекарства е основният начин за стабилизиране на пациента.