Спешна работна среща на Индустриалните федерации

Днес от 10.00ч. В сградата на КНСБ, започна среща на ИФ на КТ Подкрепа и КНСБ. Повод на срещата е изказванията на работодателските организации за премахване на допълнителното заплащане за трудов стаж и професионален опит.

На 18.07.2017 г. индустриалните федерации на КТ „Подкрепа“ /НФ Металургия, НФ Химия, Синдикална Миньорска Федерация, СФ на Машиностроителите и Металоработниците, Федерация Лека промишленост, Федерация Атомна енергетика, Федерация Енергетика/ и на КНСБ / СФ „Металици”, НФТ „Химия и индустрия”,  ФНС на Миньорите, НСФ „Метал-Електро”, ФНСО Лека промишленост,  НФ на Енергетиците, НСФ на Енергетиците/ проведоха спешна среща по повод изявленията на вицепремиера на България – Валери Симеонов, в подкрепа на искането на работодателите да се премахне допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит. 

Това е пореден опит за посегателство върху и без това мизерните доходи на българските работници.

Индустриалните федерации се обявяват категорично против тези искания и взеха решение за организиране на протестни действия на българските работници за защита на техните права и увеличение на доходите.