Предназначение на бижутата

Предназначение на бижута

Бижутата са красиви и могат да са много ценни, не само защото за производството им се използват скъпи материали и в тях са инкрустирани скъпоценни камъни. Друго предимство на бижутата е издръжливостта. Такива скъпоцени накити служат на повече от едно поколение, не спирайки да радват очите на своите собственици и създават неописуема атмосфера на лукс и изискан вкус.

Защо бижутата променят вида си с времето?

Бижутата често изглеждат ослепително и очарователно, надминавайки по-скъпите продукти по естетика. Но, за съжаление, е възможно и може едно бижу бързо да загуби първоначалния си вид, тъй като е изработен от материали, които лесно реагират с кислород и епидермални секрети. Това допринася за загубата на блясък и неравномерната промяна на цвета.

Майсторите бижутери подбират специално издръжливи на времето материали. Но какво да търсим?

Признаците за принадлежност към тази категория са следните:

-производство от злато, сребро, платина или паладий;

-ако има инкрустации, тогава от естествени камъни;

-има печат, стигма, която гарантира, че независим експертен орган потвърждава високото качество.

В ежедневната визия са подходящи бижута от тази класификация, които имат лаконичен универсален дизайн: верижка с малка висулка, обеци само на ушната мида с шипчета, гладки тесни пръстени с малки вложки. Експресивните големи аналози са предназначени да допълват вечерните рокли. Масивен пръстен с впечатляващ рубин или диадема с разпръснати скъпоценни камъни изглежда неуместно в офис обстановка или по време на пазаруване.

Какво са скъпоценните украшения?

Бижутата са продукт от благородни метали и камъни (пръстен, обеци, гривна, колие, брошка, украса за маса и др.). Основната характеристика на бижутата е наличието на работа на майстор (бижутер), който създава тези изделията.

Какви са дамските бижута, изработени от благородни метали?

Бижута, изработени от благородни метали и техните сплави. Платината и златото неизменно се класифицират като „лукс“. Но и в тях се цени фината работа на майстора, серийни предмети от злато със скъпоценни камъни са често търсени за ежедневна употреба.