Тайните на отслабването – ето как да стане това!

Тайните за отслабването ще Ви помогнат бързо да свалите тези излишните килограми и да се почувствате във форма, като не се измъчвате и не се подлагате на драстични неща, за да постигнете желаното отслабване.

Тайна 1: Планирайте предварително

Какво да приготвя за вечеря? Вместо да Ви подлудява тази мисъл, мисленето за храна трябва да е забавно. Планирайте такава вечеря, която самите Вие ще очаквате с нетърпение. След като сте решили вече какво ще вечеряте, помислете също и върху другите ястия през деня. Според проучвания,
планираното целодневно меню наистина помага да отслабнете. Може би причината е, че по този начин използвате по-здравословни храни и ядете храната своевременно. Така, всичко е планирано и това е една от тайните на отслабването. Няма пристъпи на глад и ядене на каквото и да е, само да се яде, което е вече осъзнат елемент, че се грижите за себе си и за храненето си да е правилно, полезно и недовеждащо до пълнеене. Като знаете предварително какво ще се случи за обяд, какво ще хапнете, няма да прекарате следващите 6-7 часа без храна – ситуация, която е крайно нежелателна по много причини, а и обикновено завършва с преяждане. Първо, решете колко калории да консумирате: за информация – 1500 калории на ден обикновено водят до загуба на 0,5-1 кг на седмица. Ако това не Ви допада, определете сами желания брой калории. Вие решавате. Направете го планирано.

Вашето настоящо тегло (kg) x 26,4 = калории / ден, необходими за поддържането на това тегло. За да загубите 0,5 кг седмично: извадете 500 калории на ден. За да загубите 1 кг седмично: приемайте 1000 калории на ден. Въпреки това, добре е да не падате под 1200 калории: с толкова
малко количество храна е трудно да получите всички необходими хранителни вещества.

Тайната 2: Не минимизирайте размера на порциите.

Най-доброто умение, което е полезно при отслабване, е определянето на размера на порциите. Проучванията показват, че почти всички: по-пълни и по-слаби, диетолози и обикновени хора, омаловажават количеството консумирана храна с 20-40%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *